Türkçü Toplumcu Fikirmeydanı  

Geri git   Türkçü Toplumcu Fikirmeydanı > Türk Harsı(Kültürü) ve Tarihi > Türk Mutfağı

Cevapla
 
Seçenekler Tarz
Eski 08-04-2007, 06:00   #1
KünAy
Konuk
 
İletiler: n/a
Varsayılan Kefir

Kefir Nedir?

KEFİR TÜRKLERİN İLK SÜT İÇECEĞİDİR.

Kefir; Orta Asya’da 5000 yıl önce göçebe olarak yaşamlarını sürdüren Türkler tarafından bulunmuştur. Sürekli göç eden toplulukların hayvanlarını yanlarında taşımalarıyla peynir ve yoğurttan önce temel besin maddesi olmuştur. Kafkas dağlarında yaşayan Türklerin geleneklerini sürdürmeleri sonucu günümüze ulaşmıştır.

Türkler at sütünden kımız, keçi sütünden kefir yaparak tamamen süt ürünlerini farklı formda kullanılmışlardır. Kefir de yoğurt gibi fermente bir süt ürünüdür. Bekletildikçe tadı ekşir ve çok az olan alkol oranı artar.

KEFİR GENÇLİK İKSİRİDİR.

Bin bir derde şifa kaynağı olarak dilden dile dolaşan ve bir efsane haline gelen Kefir bütün dünyaya yoğurt gibi bir Türk süt içeceği olarak yayılmıştır. Kefir; Uzun ve sağlıklı yaşam sürdürerek 120 yaşına kadar yaşayan Kafkasya’lıların Gençlik İksiri olarak ün salmıştır.


Kefirin geçmişi çok eskilere dayanmaktadır. Kafkaslardan doğan efsanevi bir süt içeceğidir. Neredeyse 5000 yıllık bir içecek olmasına rağmen zamanla unutulmaya yüz tutmuştur. Atilla ordularıyla Avrupa''ya seferlerinde, uzun yola dayanıklı olduğu için at ve keçi götürmeye karar verir. Bu seferler boyunca Türkler at sütünden kımız, keçi sütünden de kefir yapıyorlar.(Kefir mayası, keçi tulumu içine konan inek sütünün dana ve koyun şirdenleriyle pıhtılaştırılması yoluyla elde ediliyor.) Ve diğer ırklara göre çok daha sağlıklı ve uzun ömürlü oluyorlar. Savaşlar esnasında Avrupalılar tarafından Türklerin bu kuvveti fark ediliyor ve sırf bu nedenle Türklere LAKTAFAGÜS demeye başlıyorlar. 1920''lere gelindiğinde Rus bilim adamı probiotik bakteriler üzerine araştırma yaparken, Rusya da uzun yaşayan insanların su yerine kefir içtiklerini görür. Kefiri inceler ve yoğurtta 2 adet olan probiotik (dost) bakterinin kefirde 25-30 adet olduğunu görür. Bunun üzerine binlerce ton kefir üretilir ve oradan İskandinav ülkelerine, Avrupa ve Amerika''ya kadar yayılır. Kafkas halkının uzun yaşam öyküleri ve o bölge insanlarında kanser vakasına rastlanmaması sık söz edilen önemli bir konudur. Bir asrı devirmiş 120-140 yaşındaki Kafkaslılar, yapılan röportajlarda su ihtiyaçlarını tamamen kefir içerek karşıladıklarını belirtmişlerdir.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Tarz

Yetkileriniz
Konu Açmaya Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
İletinizi Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Fikirmeydanı Kuralları
Hızlı Erisim


24 Saatlik Zaman Dilimi +2. Şuan Saat: 04:44.


vBulletin® Sürüm 3.8.4
Telif ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd. Türkçü Toplumcu Ağalanı'nın tüm hakları Türk Milleti'ne aittir. Kaynak göstererek alıntı yapmak serbesttir.
Türkçü Toplumcu Fikirmeydanı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56