![]() |
![]() |
#1 |
Türkçü Toplumcu
İletiler: 112
|
![]()
Daha Senden Gayri Aşık Mı Yoktur
Kayseri/Sarız-Nesimi Çimen-Nesimi Çimen Daha Senden Gayri Aşık Mı Yoktur Nedir Bu Telaşın Vay Deli Gönül Hele Düşün Devr-İ Adem’ Den Beri Neler Gelmiş Geçmiş, Say Deli Gönül Şu Fani Dünyada Umudunu Yüz İnanmazsan Var Kitaba Yüz Be Yüz Evin Mezaristan , Malın Bir Top Bez Daha Duymadınsa Duy Deli Gönül Günde Bir Yol Duman Çöker Serime Elim Ermez Gidem Kisbü Karıma Kendi Bildiğine Doğrudur Deme Var İki Kamile Sor Deli Gönül Gördüm İki Kişi Mezar Eşiyor Gam Gasavet Gelmiş , Boydan Aşıyor Çok Yaşayan Yüze Kadar Yaşıyor Gelde Bu Dünyayı Yor Deli Gönül Mevlam Kanat Vermiş Uçamıyorsun Bu Nefsin Elinden Kaçamıyorsun Ruhsati Dünyadan Geçemiyorsun Topraklar Başına Vay Deli Gönül http://www.youtube.com/watch?v=FVTKvZyu570 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Türkçü Toplumcu
|
![]()
Değme Felek
Aşık Özlemi Bugün Benim Efkarım Var Zarım Var Değme Felek Değme Telime Benim Gül Yüzlü Cananı Elden Aldırdım Ecel Oku Değdi Gülüme Benim Değme Felek Değme Gülüme Benim Lokman Hekim Gelse Sarmaz Yarayı Hilebaz Dostunan Açtık Arayı Ne Köşkümü Koydu Ne De Sarayı Baykuşlar Tünedi Dalıma Benim Değme Felek Değme Telime Benim Özlemiyem Başım Dumanlı Dağlar Gözlerim Yaşlıda İçim Kan Ağlar Güz Ayları Geldi Bozuldu Bağlar Hazan Yeli Değdi Gülüme Benim Değme Felek Değme Gülüme Benim http://www.youtube.com/watch?v=YVuzG7zypUI |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Türkçü Toplumcu
|
![]()
Bağlandı Yollarım Galdım Çaresiz
Sivas/Yıldızeli-Ali Sultan-Nida Tüfekçi Bağlandı Yollarım Kaldım Çaresiz Gayrı Dünya Bana Garalandı Gel Derildi Defterim Arsız Amansız Üst Üste Dizildi Sıralandı Gel Gel Yari Görse İdim Haftada Ayda Sevip Ayrılmaktan Ne Buldum Fayda Azrail Göğsümde Canım Hay Hayda Ciğerimin Başı Yaralandı Gel Karacaoğlan Der Ki Başa Yazıldı Gözüm Yaşı Sel Sel Oldu Süzüldü Kefenim Biçildi Kabrim Kazıldı Mezarımın Üstü Karalandı Gel Gel http://www.youtube.com/watch?v=7k-w88WRg-c |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Türkçü Toplumcu
|
![]()
Niye Böyle Dargın Dargın Bakarsın
Niye böyle dargın dargın bakarsın Sen beni sözümde durmaz mı sandın? Hatırın hoş olsun, birin bin olsun Yalınıza sabah olmaz mı sandın? Haldan bilenlere hayran olurum Gönülden sevene kurban olurum Sen birin bulmuşsun ben de bulurum Bu gönül bir güzel bulmaz mı sandın? Karacaoğlan der ki böyle olmasın Arada engeller murad almasın Sana senden olmuş benden olmasın Herkes ettiğini bulmaz mı sandın? http://www.youtube.com/watch?v=B0-DpswwOZk |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Ve İç Anaolumuzun meşhur oyun havalarından bir tanesi.Hemen hemen her düğünde çalınır benimde beğendiğim bir parçadır.
Yabandan Gel 1 Yabandan gel kara gözlüm yabandan Güzelim bir danem sevdiğim haydi Aldım haberini de garip çobandan Sevdiğim bi danem yeri Amman yeri yeri Kostak yeri yeri Çapraz yeri yeri Yeri yeri yeri Kız pınar başına yatmış uyumuş Güzelim sevdiğim bir danem gel gel Ela gözlerini de uyku bürümüş Sevdiğim bi danem yeri Amman yeri yeri Kostak yeri yeri Çapraz yeri yeri Yeri yeri yeri Kız pınar başında desti doldurur Güzelim bir danem sevdiğim haydi Destinin kulpuna da şahin kondurur Sevdiğim bi danem yeri Amman yeri yeri Kostak yeri yeri Çapraz yeri yeri Yeri yeri yeri Rıfat Çavuş İç Anadolu
![]() |
#6 |
Konuk
İletiler: n/a
|
![]()
Elindeki Mendili
Yudur Sevdiğim Yudur Gönül Kimi Severse Dünya Güzeli Odur Mendilim Lüle Lüle Ben Düştüm Gurbet Ele Yedi Mendil Eskittim Gözyaşım Sile Sile Bostan Ektim Bir Evlek Dadandı Kara Leylek Leylek Gözün Körolsun Olacağız Bir Eylek Koca Kapının Üstü Mendilim Suya Düştü Mendilimi Alırken Gönlüm Güzele Düştü Yünlü Çorabın Koncu Benim Yarim Oyuncu Yarim Mendil İstiyor Vermek Boynumun Borcu _________________________________ Eskişehir_Seyitgazi türküsü... |
![]() |
![]() |
#7 |
Konuk
|
![]()
Odam Kireç Tutmuyor (Öf Aman)
Biraz Kum Katmayınca Gönlüm Rahat Etmiyor (Öf Aman) Yare Laf Atmayınca Haydi Yarim Evde Misin Evde Misin Silinmeyen Camlara Perde Misin Odam Kireçtir Benim (Öf Aman) Yüzüm Güleçtir Benim Hangi Taşa Sarılsam (Öf Aman) Emeğim Boştur Benim Haydi Yarim Evde Misin Evde Misin Silinmeyen Camlara Perde Misin ____________________________ Eskişehir_Seyitgazi türküsü... |
![]() |
![]() |
#8 |
Konuk
|
![]()
Sel Önüne Söğüt Diktim Bir Sıra
Deli Gönül Efkarlandı Bu Sıra Ben Seni Gönülledim Kalma Kusura Var Git Oğlan Var Git Ben Senin Olamam Var Git Oğlan Var Git Ben Senin Olamam Anamdan Babamdan İzin Alamam Çeşmenin Başına Varmasın Eller Bugün Efkarlıyım Açmasın Güller Otursamda Öğün Öğün Ağlasam Yar Aşkından Deli Olmuş Desinler Var Git Oğlan Var Git Ben Senin Olamam Anamdan Babamdan İzin Alamam _____________________________________________ Eskişehir_Seyitgazi türküsü( Kendine has folkloru vardır). |
![]() |
![]() |
#9 |
Konuk
|
![]()
Zeybek Derler Adına
Şeker Uymaz Tadına Uyma Dedim Uymuşsun O Soysuzun Ardına Haydindi Zeybek Havası Benim İle Yarin Arası Kavuşuruz Bayram Haftası Arpa Buğday Çeç Olur Güzeller Güleç Olur Meyil Verme Güzele Ayrılması Güç Olur Haydindi Zeybek Havası Benim İle Yarin Arası Kavuşuruz Bayram Haftası Kara Üzüm Kurusu Sepet Sepet Dolusu Seni Candan Seviyom Ayrılmam Doğrusu Haydindi Zeybek Havası Benim İle Yarin Arası Kavuşuruz Bayram Haftası __________________________________________ Eskişehir_Seyitgazi türküsü (Kendine has folkloru vardır). Köyüme gidesim geldi ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konuk
|
![]()
Entarisi kırmızı
Ben annemin bir kızı Beni alacak oğlan Teyyarenin yıldızı Oynan kızlar oyunlara ben yandım Ben yandım sevip sevip aldandım Entarisi al basma Alıp duvara asma Sen benimsin ben senin Her lafa kulak asma Oynan kızlar oyunlara ben yandım Ben yandım sevip sevip aldandım ______________________________________ Eskişehir_ Seyitgazi... |
![]() |
![]() |
Seçenekler | |
Tarz | |
|
|