![]() |
![]() |
#21 | |
Senior Member
|
![]()
Bu güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim Türk'ÇE. Şımarmamak elde değil ama ben yine de kendimi tutayım
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#22 |
Junior Member
İletiler: 15
|
![]()
ARKADASLAR,
YANLIS ANLAMAYIN, KUSURA BAKMAYIN ![]() BU ALFABE BIZIM TARIH KULTUR MIRASIMIZ TABIKIDE SAHIP CIKMALIYIZ. BEN DAHA ONCE HIC DUYMAMISTIM BIRAZDA SOSYAL BILIMLER ALANINDAKI EKSIKLIGIMDEN. LISE VEYA ORTAOKUL YILLARINDA DA HIC HATIRLAMIYORUM ORKUN ALFABESINDEN DE BAHSETIKLERININ. BIRAZ ILGINC BASLIK TABII HEMEN DALIS YAPTIK, KALBINIZ KIRILMASIN KUSURA BAKMAYIN |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Senior Member
|
![]()
Benim zamanımda orta okul müfredatında çok kısa geçiyordu. Ama o kadar kısa ki, hatırda bile kalmıyor böyle. Bizim kırılmamızdan ziyade konu açıklığa kavuşsun yeter. Göktürk yazıtları da yani "Bilge Kagan (735 )", Kül Tigin (732) ve Bilge Tonyukuk (720 - 725)", vs, yazıtları bu alfabeyle yazılmıştır. Ondan birkaç asır önceki Yenisey mezar taşları, MÖ 500'lü yıllarda bir Türk Tiginin mezarındaki iki satırlık yazı da bu alfabeyledir. Onun haricinde 8. yüzyılda henüz Türk olan Bulgarlar, Hazar Türkleri de bu alfabeyi kullanmıştır. Göktürklerin sonrasında Uygurlar Türkleri de uzun bir süre Türk alfabesini kullanmaktaydı. Sizin için çok kısa bir özet vermek istedim. Sevgilerle..
![]() |
#24 |
Türkçü Toplumcu
İletiler: 429
|
![]()
Uyantürk'ün yeni üyelerine ya da şöyle bir meraktan uğramış arkadaşlara; bizi iyice inceleyin, sizlere farklı ve güzel ufuklar açabileceğimizi göreceksiniz, diyorum... 8)
Bu arada; sabırlı, keyifli ve değerli öğreticiliği için, Tonyukuk'a bir kez daha teşekkürler... ![]()
![]() |
#25 |
Senior Member
|
![]()
Benim gibi hayatta kalmak için enerji kaynakları arayan bir insana yapmış olduğunuz bu güzel göndermeler için tüm içtenliğimle sizlere teşekkür ederim
![]() İşte soru: Virgül bu cümlenin neresinde : ))
![]() |
#26 |
Bölüm Sorumlusu
İletiler: 1,321
|
![]()
Benim gibi hayatta kalmak için enerji kaynakları arayan bir insana, yapmış olduğunuz bu güzel göndermeler için tüm içtenliğimle sizlere teşekkür ederim.
Çok daha dolu yazışmalar umuduyla.
![]() |
Seçenekler | |
Tarz | |
|
|