![]() |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Arkadaşlar hepimiz gün geçtikçe kültürümüzün elimizden kayıp gittiğini ya da elimizden alınmaya çalıştığının farkındayızdır.Ben bu tür konularda herkesin yaşadığı bölgenin yemeğini buradaki yemek bölümüne,müziklerini müzik bölümüne...vs şeklinde tanıtması önerisini sizlere sunmak istiyorum.Bu sayede hem kaybolmakta olan kültürümüze bir nebze de olsa sahip çıkarız , hem de bilmediğimiz yeni yeni kültürleri öğrenme fırsatı buluruz.Bir nevi kültür alışverişi yaparız.Ne dersiniz ?
__________________
'' Bir ağaçtan bir milyon kibrit çıkar,bir kibrit bir milyon ağacı yakar '' |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bölüm Sorumlusu
Üyelik tarihi: Jul 2007
Bulunduğu yer: Antalya
İletiler: 1,318
|
![]()
Bu öneriyi henüz farkettim. Oldukça duyarlı bir öneri olmuş. Tüm ziyaretçilerin (üyelerin) kendi yörelerindeki görenekleri aktarabilecekleri bir alan yaratılmış olacaktır.
__________________
ÖNCE VATAN |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bölüm Sorumlusu
Üyelik tarihi: Jul 2007
Bulunduğu yer: Antalya
İletiler: 1,318
|
![]()
Bir çok yörelerimizde vazgeçilmez bir çorba tarifiyle konuyu başlatmak istiyorum.
ANANEVİ AYRAN AŞI: Yoğurt veya süt şıradından yapılan leziz bir çorbadır. MALZEMELER: Yoğurt, yarma, soğan sokarıçı (tereyağında kızdırılmış) ve yoğurt terbiyesi için biraz un. YAPILIŞI: Yarmalar haşlanır. Yoğurt, bir yemek kaşığı un ile çırpılır. Yoğurt hazırlandıktan sonra, haşlanmakta olan yarmanın içine yavaş yavaş karıştırılarak dökülür. Bir taşım kaynadıktan sonra ateşten kaldırılır ve yağda kızartılmış soğan çorbanın içine katılır. Özel aş otlarıyla süslenerek servise sunulur. NOT: Tereyağı tercihtir. Ayrıca bu çorba güveçte yapılırsa, çok daha leziz olur. Afiyetler olsun...
__________________
ÖNCE VATAN |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gönüllü
Üyelik tarihi: Apr 2009
İletiler: 6
|
![]()
CILBIRA
Bayat ekmekler küp küp kesilerek yağda kızartılır. Yumurta ile terbiye edilmiş et suyu, kızaran ekmeklerin üzerine dökülerek servise sunulur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gönüllü
Üyelik tarihi: Apr 2010
İletiler: 23
|
![]()
Aslında dergi için bir konuda bu olabilir.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Yönetici
Üyelik tarihi: Jun 2007
İletiler: 2,177
|
![]()
Cılbıra için Adana yöresinde çılbır deniliyor.
__________________
Türküz,Türkçüyüz,Atatürkçüyüz!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bölüm Sorumlusu
Üyelik tarihi: Jul 2007
Bulunduğu yer: Antalya
İletiler: 1,318
|
![]()
Bizim oralarda da çılbır deniyor.
__________________
ÖNCE VATAN |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bölüm Sorumlusu
Üyelik tarihi: Jul 2007
Bulunduğu yer: Antalya
İletiler: 1,318
|
![]()
KIZILCA KAVURMASI: (Doğuanadolu yöresi)
MALZEMELER: (4 kişilik) 1 kg pazı, bir baş iri soğan, 4 diş sarmısak, isteğe göre baharat. 4 yumurta, süzme yoğurt. HAZIRLANIŞI: Pazılar ve sarmısaklar bir tencerede haşlanır. Haşlanan pazılar bir süzgeçte süzülür. Tencere veya tavada soğan kavrulur, haşlanan malzemeler bu soğanın üzerine ilave edilerek bir müddet daha kavurma işlemine devam edilir. Kavrulan bu malzemelerin üzerine dört yumurta kırılır. İsteğe göre baharat ekleyerek üzerine süzme yoğurt dökülerek servise sunulur. Afiyet olsun
__________________
ÖNCE VATAN |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bölüm Sorumlusu
Üyelik tarihi: Jul 2007
Bulunduğu yer: Antalya
İletiler: 1,318
|
![]()
PEYNİR KUYMAĞI: (Doğu Karadeniz yöresi)
MALZEMELERİ: Civil peynir, yumurta, tereyağı, arzuya göre baharat. HAZIRLANIŞI: Civil peynirler boş bir kaba doğranır. Yumurtanın akı, sarısından ayrılarak, sarı kısmı doğranan peynire katılarak karıştırılır. Bir tavada erittiğimiz tereyağına bu karışım katılarak sürekli tahta bir kaşıkla karıştırılır. Kavrulan karışım lapa haline geldiğinde tavanın ortasına doğru toparlanır. Ayırdığımız yumurta akını bu lapanın etrafına gezdirerek havuzlanır, arzu edilen baharat ilave edilerek servise sunulur. NOT: Yağlı peynirle de yapılabilir. Afiyet olsun.
__________________
ÖNCE VATAN |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bölüm Sorumlusu
Üyelik tarihi: Jul 2007
Bulunduğu yer: Antalya
İletiler: 1,318
|
![]()
ARNAVUT CİĞERİ: ( Ege ve Marmara yöresi)
MALZEMELER: Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana ciğeri, 4 adet patates, 5 kaşık un, tuz, 1 baş kuru soğan, arzuya göre bir kaç dal maydanoz, sumak, sıvıyağ (kızartmak için) HAZIRLANIŞI: Patatesler soyulur, yıkanır, küp şeklinde doğranır. Ciğer soğuk suda bolca yıkanır ve süzgeçte suyu iyice süzülür. Kızartma tenceresi veya tavasına sıvıyağı kızdırmak üzere koyarak önce patatesleri kızartılır. Sonra ciğerin yarısını unlayıp ( fazla unları silkeleyerek) kızgın yağın içine salarak arasıra karıştırılır (ciğerlerin kurumamasına dikkat ederek). Ciğerler kızarınca yağdan alınır. Patates ve ciğerler bir tabakta karıştırılır. Soğan, ince ve yuvarlak bir şekilde doğranır. Servis tabağının içi maydanoz ve sumakla döşenir. Üzerine patatesli ciğeri ilave edilerek servise sunulur. Afiyet olsun.
__________________
ÖNCE VATAN |
![]() |
![]() |
![]() |
Seçenekler | |
Tarz | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Otağ | Cevaplar | Son İleti |
Yemek kültürümüz aşağılanıyor... | Akçura | Tepkilerimiz | 1 | 12-14-2008 10:48 |
Eniştelere Yemek Verdi | İlker | Türkiye'den Haberler | 0 | 11-27-2008 20:55 |
Haydi Çocuklar Yemek Vakti! | İlker | Türkiye'den Haberler | 0 | 11-09-2008 15:09 |
Öküz Köftesi- Yöresel Yemek | KünAy | Türk Mutfağı | 0 | 10-24-2007 18:49 |